Най-сетне си решил да дадеш почивка на дивана в хола си и да се впуснеш в няколкомесечно приключение. Поздравления! Честито! Дигиталното номадство е един от начините да изпълниш няколко свои желания наведнъж – да пътуваш, да работиш по интересни проекти, да се забавляваш, да срещаш нови хора и да опитваш нови неща. Понеже ти е за пръв път вероятно се притесняваш – ще ти стигнат ли парите, няма ли да пострада работата ти, какво ще стане, ако няма интернет и подобни. Спокойно! Добра организация, малко предвидливост и всичко ще е наред.

 • Планирай пътуването си предварително поне в най-общи рамки

Реши с кола ли ще се движиш или със самолет. Ако ще шофираш, използвай Viamichelin.com, за да си направиш примерни маршрути и да сметнеш колко ще излезе пътуването като време и пари с магистрални такси и по безплатни пътища. Ако ще летиш, прегледай офертите на нискотарифните компании в държавите, през които искаш да минеш, за следващите няколко месеца и купи всички билети предварително. Вярно, това не ти позволява отклонения от маршрута, но пък пътуваш удобно, бързо и евтино.

 • Търси хотели, хостели и квартири с интернет

На някои места дават отстъпки, ако резервираш през Booking.com, в Airbnb можеш да намериш стая на прилична цена дори в най-скъпите градове и курорти. Другият вариант ти е Couchsurfing. Откъдето и да си търсиш място за нощувка винаги поставяй като изискване наличието на интернет. Не, не се подразбира. Непременно проверявай отзивите на предишни гости. Ако повечето се оплакват от интернета, се ориентирай към друго място за спане или приеми, че ще работиш от кафене или в споделен офис. Винаги, когато се налага да уточняваш вида на пътуването си, отбелязвай, че не си на екскурзия, а пътуваш и работиш.

 • Подсигури се с мобилен интернет в роуминг, а ако ще оставаш в някоя страна за по-дълго, прегледай какви опции имаш да ползваш местна предплатена карта

Особено ако ще пътуваш с кола, смяташ да отсядаш в селца и на по-диви места или работата ти е такава, че понякога половин час за реакция е твърде много. Прегледай предложенията на нашите мобилни оператори. И трите имат оферти за интернет в роуминг, който ще ти позволи да спреш насред някоя гора и да си изпратиш имейла, ако се налага, без това да ти струва колкото половината пътуване.

 • Провери за споделени работни пространства в градовете, в които ще отсядаш

Бюро за един ден, за седмица или за колкото ти е необходимо (условията са доста гъвкави), ти решават няколко проблема. Имаш добър интернет. Сигурно е, че до теб няма да се натресат група шумни туристи, както може да се случи в кафенето. Тихо е. Запознаваш се с хора с близки до твоите интереси, социализацията е бърза, може да ти се разкрият възможности за нови проекти, а може и просто да някой местен да ти покаже града и да те заведе в любимия си бар.

 • Предупреди клиентите си, че ще пътуваш и ще работиш

Така няма да изпадат в паника, ако не им отговориш на мейла в срока, в който реагираш обикновено или ако не им върнеш обаждане до половин час, както са свикнали. Освен това може да ти изскочи нова поръчка, ако сред клиентите ти има фирми, работещи в сферата на туризма.
И най-вече, не се тревожи, всичко ще бъде наред. Работи съсредоточено и бързо и през останалата част от времето се наслаждавай на пътешествието си. Да си дигитален номад е въпрос на желание и дисциплина, т.е. зависи изцяло от теб. Действай!


Beach_Gear_Hat_Bag_Towel_Vacation

Какво задължително трябва да вземете на плажа

Какво трябва задължително да вземете на плажа този сезон? Напук ...
bus1

Да живееш във ван

Наемите тези дни са станали изключително високи. Историята на Джейми ...
tanz-tanning-sun-tan

Как да не изгориш на плажа?

Въпреки бляновете ни за море и слънце, изгарянето може да ...
HNCK8404

Изпитание: един месец без Facebook

Дали можем да съществуваме без Facebook и постоянното му използване? ...
climbing

Най-добрите дестинации за катерене в България.

В България има много маршрути и дестинации за катерене. Богатството ...
zabavleniq-na-bynderishka-polqna-(snimki)-388903

Надуваема пързалка на Бъдеришка поляна над Банско

Най-дългата надуваема пързалка в Европа е голямата атракция на Бъндеришка ...
 1. Google

  Wonderful story, reckoned we could combine a few unrelated information, nonetheless truly really worth taking a look, whoa did one understand about Mid East has got much more problerms at the same time.

 2. Google

  Wonderful story, reckoned we could combine several unrelated information, nevertheless definitely worth taking a appear, whoa did a single discover about Mid East has got more problerms at the same time.

 3. Google

  Wonderful story, reckoned we could combine a number of unrelated information, nonetheless genuinely really worth taking a search, whoa did a single find out about Mid East has got much more problerms as well.

Отговори