С куче на море, интересно, нали! Навярно малко от нас са се замисляли какво предизвикателство е да отидеш на почивка с домашния си любимец. Само тези, които са го правили, разбират добре ситуацията. Още повече, че кучето е животно, което е динамично и предано на стопанина си. Ако можем да правим въобще сравнения, то почивката на море с куче е равносилна на тази с малко дете. И в двата случая специална подготовка преди пътуването, определени предмети от битуването и 24 часова грижа по време на летуването са необходими. Нека очертаем в тази статия някои елементи на плануването на почивката с куче и подходящите за това места.

Неща, които да обмислите, преди да тръгнете.

  • На първо място определете къде ще почивате – Това е една от най-важните стъпки при планирането на почивката с куче на море. Повечето хотели, заведения за хранене и плажни ивици имат рестрикции по отношение на големината на кучето и начина на присъствието му на тези места. В някои от тези учреждения открито отказват появата на домашни любимци от типа. За да не провалите почивката на семейството или приятелите си, внимателно проверете къде кучето ви е добре прието и къде можете свободно от рестрикции да летувате. Според нас в случая най-добрият вариант си остава естествената природна среда на къмпингите, палатковите лагери и резерватите с техните девствени плажове и възможности за свободен достъп от страна на хора с домашни любимци. На подобни места нито вие, нито кучето ви, ще сте стресирани и ограничени по някакъв начин.
  • Обезпаразитяване и ветеринарен преглед – Преди да тръгнете на почивка, трябва задължително да извършите стандартните процедури по обезпаразитяване на кучето си. С посещението при ветеринар можете да съчетаете успешно двете дейности по прегледа и обезпаразитяването. Все пак никои не тръгва на почивка с болно дете или животно и взема мерки по въпроса на предотвратяването на такъв тип ситуации.
  • Любимите вещи на домашния ви любимец – Както когато тръгвате на море с детето си, така и с куче на море, трябва да вземете основните му необходими вещи. Купичка за храна и вода, любими играчки, кучешка храна, паспорт, постелка или легълце, хавлия и подобни принадлежности. За някой, който няма домашен любимец, това звучи шантаво, но всъщност си е в реда на нещата за хората, имащи куче. Ако не сте сигурни как да се подготвите, този сладур може да ви бъде за пример. 

По пътя към мястото за летуване.

  • Обезопасете кучето при пътуването – Днес са налични колани за кучета и те са абсолютно необходими при пътуване. Използвайки ги, вие обезопасявате вашия живот и този на домашния си любимец. При внезапно спиране или уплаха от страна на животното, то е в безопасност с наличен колан. Свободното пътуване е изключително опасно за вас и любимеца ви. Както седалките за кола са задължителни за децата ни, така и коланите за кучета са задължителни за домашните ни любимци.
  • Честите почивки са задължителни – В зависимост от отдалечеността на дестинацията, направата на две или повече почивки по пътя е задължителна. Кучето има нужда да пие вода, да се изходи и да подиша чист въздух.

На плажа или в хотела.

Въпреки свободата и неограничените възможности на летуването сред природата и на открито, някои биха предпочели да прекарат почивката си с куче на море в хотелски комплекс и на регулирани плажни ивици. За тях са следните насоки.

  • В Хотела – Съобразно добрите норми имайте предвид, че кучето ви за вас е член на семейството, но за останалите почиващи е просто домашен любимец. Много хора не приемат добре присъствието на такъв род животни в хотелите, на басейните и плажовете. Трябва да се съобразите с това и да държите кучето си на каишка постоянно и да не го оставяте само. По този начин то е подразнено и лае непрекъснато. Затова пак казваме, свободата на почивката сред природата е по-добрият и удачен вариант.
  • На плажната ивица – На плажа наличието на чадър, постелка, купичка за вода, играчки и пликчета за почистване на отпадъците е задължително както сред природата, така и на обществените плажни ивици. Важно е да предпазите любимеца си от слънцето и солената морска вода, за да не възникнат проблеми.

Летуването с куче на море може да е страшно незабравимо изживяване както за вас, така и за любимеца ви, но е и огромно предизвикателство и отговорност от друга страна. Подгответе се да имате както весели, така и конфузни моменти. Не придавайте голямо значение на дребните неща, подгответе добре пътуването си и се забавлявайте!


beach-reads

Топ 6 книги, които да четете на плажа

Като че ли през лятото е масова практика да лежиш ...
maxresdefault-4

Една кофти шега на плажа

Как познаваме добрите приятели? Ами те са тези, с които ...
Созопол

Какво се случи със Созопол?

Навярно много от нас си задават въпроса, какво се случи ...
phpau28bc_559x345

36 лева, за да се изкъпеш на Иракли

На дивия плаж Иракли вече се плажува срещу 36 лева ...
Traveler woman with backpack at the lake

За седмица на море с под 100 лева

Можем ли наистина да изкараме една седмица на родното Черноморие ...
beach-sun-bikini-friend-girl-girls-hats-favim-com-57089_large

Носталгията по отминалото лято

Как да превъзмогнем постваканционната депресия Нерядко хората с динамичен работен режим ...

Отговори