Когато вали, какво може да правим на морето? На всеки от нас се е случвало да има и дъждовни дни по времето на морската ни почивка. И в повечето случаи сме отрицателно настроени към тази прищявка на времето, която иска да помрачи безоблачната ни почивка. Жадни за слънце, море и топъл пясък, на никого не му се иска да вали, напротив, молим се за обратното. Но все пак това се случва и не дай си боже да се зареди поредица от няколко дъждовни дни, ставаме кисели. Това никак не трябва да е така и не би трябвало дъждът да развали настроението ни. Ако се замислите, има хиляди неща, които могат да се правят, въпреки че не са свързани с къпане в морето или басейна и излежаване на топлия пясък. Стига да запазите доброто си настроение и да проявите малко креативност, забавлението винаги ще ви съпътства. Нека ви предложим няколко варианта какво да правите, когато вали на морето!

Почивка и сън

Въпреки че сме на почивка, повечето от нас все бързат да стават, за да не изпуснат слънцето и плажа. Под влиянието на силната еуфория от морската ни почивка, никак нямаме време да се наспим и реално да си починем. И тогава, ако се събудите и видите, че вали, поспете още. Дори и да спите и да се излежавате до обяд, няма да сгрешите, а след това отидете на разходка по магазините, или просто отидете да пиете кафе и да хапнете. Няма да вали вечно и скоро пак ще сте на плажа и при това доста по-отпочинали.

Свърши нещо полезно

Въпреки че сме на почивка, винаги сме оборудвани с таблет, телефон или лаптоп. Винаги има какво да свършим, свързано с работата ни или със социалните ни контакти. Написването на два, три имейла, оформянето на файлове и документи, или просто ровене из социалните мрежи би оползотворило няколко дъждовни часа. Така или иначе това правим постоянно и на плажа, отвличайки се от реалната си почивка, защо да не го направим, когато вали и не можем да се печем под парещото слънце. Ако си водите записки или дневник, сега е моментът да го попълните и да подредите мислите си под ромона на дъждовните капки. А когато ви омръзне, просто си вземете чантата и отидете на бар, на кафе с приятели, или поиграйте билярд.

Шопинг

Когато вали шопингът е нещото, което може с часове да ви забавлява. Още повече в големите шопинг центрове можете да съчетаете пазаруването с похапването и гледането на филми. Така че един дъждовен ден неусетно ще си отиде, ако посетите някой голям МОЛ. Пийнете кафе без да бързате, наслаждавайки се на дъжда, качете се в колата и отидете в близкия шопинг център. Там си изберете хубав филм, изгледайте го и после хапнете в някое от заведенията за бързо хранене. След това можете да обикаляте на воля хилядите магазини и да си изберете това онова. Привечер е време за парти и може би покупките ще ви влязат в употреба!

Посещаване на местни забележителности

Когато отидем на море, всичко се върти около плажа, дискотеката, бара и пак плажа. Рядко ни остава възможност да посетим и да се обогатим културно, обикаляйки местните забележителности. Дъждовното време е знак, че трябва да направим това. По морските ни курорти винаги има какво да се разгледа и забележителностите са на всяка крачка, така че денят може да се оползотвори чудесно, стига да имате желание за това. Ако ли не пък, спете, играйте игри на телефона и скучайте в стаята.

Намерете си интересно местенце на закрито

Винаги можете да потърсите и намерите някой интересен бар, местен ресторант с деликатеси или закътано кафене. Поканете приятели или някой тайнствен непознат от дискотеката на среща и в сладки приказки и смях, дъждовният ден ще мине. А може би ще прерастне и в дъждовна нощ, когато вали на морето е много романтично и влюбените могат да използват времето по много начини. Ако пък сте с приятели, обсъждането на случките от плажа, срещите с непознати и уговорките за предстоящата вечер ще направят така че времето да отмине бързо. Да не забравяме и семействата с деца! Винаги може да се намери детски център на закрито, в който децата да поиграят на воля, а родителите да отдъхнат от постоянното търчене по тях. Когато вали, местата на закрито са вариантът за забавление.

Спа процедури

Големите комплекси предлагат тези глезотии винаги. Плуването в басейни на закрито, фитнесът, масажът и сауната са перфектният релакс за една почивка. Да, не сте дошли на море за това, но все пак навън вали и по-добре вместо да се мусите на времето, да направите нещо, което ще ви ободри и разтуши.

Творчество

Винаги имаме събрани мидички, рапанчета и подобни сувенири от плажа. Защо да не се опитаме да сътворим нещо красиво от тях с наличието на малко лепило. Когато вали, в това занимание успешно могат да бъдат увлечени както деца, така и възрастни и не е необходимо да го правите сами, затворени в квартирата. Съберете приятели и познати от плажа и си оформете едно истинско творческо ателие. Така дъждът бързо ще отмине.

Когато вали на морето, могат да се правят много неща, стига да проявите оптимизъм и творческа мисъл. Не се сърдете на времето, а излезте навън, порадвайте се на дъжда и си спомнете колко е хубаво, че сте на почивка на море! Усмихнете се и дъждовните облаци бързо ще се разпръснат.


Beach_Gear_Hat_Bag_Towel_Vacation

Какво задължително трябва да вземете на плажа

Какво трябва задължително да вземете на плажа този сезон? Напук ...
a87a3bf5575d31874b5d31f8efa102cc

Да те хапят акули като на игра

Дали е лудост, или смелост да работиш с акули, може ...
video

Море в кухнята

Ако не можете да отидете на море, предлагаме една интересна ...
014greenlandheliskiingcedricbernardini-w1500

На ски през лятото

Ако си мислите, че август е само за летни емоции, ...
maxresdefault

Как да бъдеш скиор?

Едно от любимите ни зимни клипчета. Ако мислите да ставате ...
Созопол

Какво се случи със Созопол?

Навярно много от нас си задават въпроса, какво се случи ...

Отговори