Когато вали, какво може да правим на морето? На всеки от нас се е случвало да има и дъждовни дни по времето на морската ни почивка. И в повечето случаи сме отрицателно настроени към тази прищявка на времето, която иска да помрачи безоблачната ни почивка. Жадни за слънце, море и топъл пясък, на никого не му се иска да вали, напротив, молим се за обратното. Но все пак това се случва и не дай си боже да се зареди поредица от няколко дъждовни дни, ставаме кисели. Това никак не трябва да е така и не би трябвало дъждът да развали настроението ни. Ако се замислите, има хиляди неща, които могат да се правят, въпреки че не са свързани с къпане в морето или басейна и излежаване на топлия пясък. Стига да запазите доброто си настроение и да проявите малко креативност, забавлението винаги ще ви съпътства. Нека ви предложим няколко варианта какво да правите, когато вали на морето!

Почивка и сън

Въпреки че сме на почивка, повечето от нас все бързат да стават, за да не изпуснат слънцето и плажа. Под влиянието на силната еуфория от морската ни почивка, никак нямаме време да се наспим и реално да си починем. И тогава, ако се събудите и видите, че вали, поспете още. Дори и да спите и да се излежавате до обяд, няма да сгрешите, а след това отидете на разходка по магазините, или просто отидете да пиете кафе и да хапнете. Няма да вали вечно и скоро пак ще сте на плажа и при това доста по-отпочинали.

Свърши нещо полезно

Въпреки че сме на почивка, винаги сме оборудвани с таблет, телефон или лаптоп. Винаги има какво да свършим, свързано с работата ни или със социалните ни контакти. Написването на два, три имейла, оформянето на файлове и документи, или просто ровене из социалните мрежи би оползотворило няколко дъждовни часа. Така или иначе това правим постоянно и на плажа, отвличайки се от реалната си почивка, защо да не го направим, когато вали и не можем да се печем под парещото слънце. Ако си водите записки или дневник, сега е моментът да го попълните и да подредите мислите си под ромона на дъждовните капки. А когато ви омръзне, просто си вземете чантата и отидете на бар, на кафе с приятели, или поиграйте билярд.

Шопинг

Когато вали шопингът е нещото, което може с часове да ви забавлява. Още повече в големите шопинг центрове можете да съчетаете пазаруването с похапването и гледането на филми. Така че един дъждовен ден неусетно ще си отиде, ако посетите някой голям МОЛ. Пийнете кафе без да бързате, наслаждавайки се на дъжда, качете се в колата и отидете в близкия шопинг център. Там си изберете хубав филм, изгледайте го и после хапнете в някое от заведенията за бързо хранене. След това можете да обикаляте на воля хилядите магазини и да си изберете това онова. Привечер е време за парти и може би покупките ще ви влязат в употреба!

Посещаване на местни забележителности

Когато отидем на море, всичко се върти около плажа, дискотеката, бара и пак плажа. Рядко ни остава възможност да посетим и да се обогатим културно, обикаляйки местните забележителности. Дъждовното време е знак, че трябва да направим това. По морските ни курорти винаги има какво да се разгледа и забележителностите са на всяка крачка, така че денят може да се оползотвори чудесно, стига да имате желание за това. Ако ли не пък, спете, играйте игри на телефона и скучайте в стаята.

Намерете си интересно местенце на закрито

Винаги можете да потърсите и намерите някой интересен бар, местен ресторант с деликатеси или закътано кафене. Поканете приятели или някой тайнствен непознат от дискотеката на среща и в сладки приказки и смях, дъждовният ден ще мине. А може би ще прерастне и в дъждовна нощ, когато вали на морето е много романтично и влюбените могат да използват времето по много начини. Ако пък сте с приятели, обсъждането на случките от плажа, срещите с непознати и уговорките за предстоящата вечер ще направят така че времето да отмине бързо. Да не забравяме и семействата с деца! Винаги може да се намери детски център на закрито, в който децата да поиграят на воля, а родителите да отдъхнат от постоянното търчене по тях. Когато вали, местата на закрито са вариантът за забавление.

Спа процедури

Големите комплекси предлагат тези глезотии винаги. Плуването в басейни на закрито, фитнесът, масажът и сауната са перфектният релакс за една почивка. Да, не сте дошли на море за това, но все пак навън вали и по-добре вместо да се мусите на времето, да направите нещо, което ще ви ободри и разтуши.

Творчество

Винаги имаме събрани мидички, рапанчета и подобни сувенири от плажа. Защо да не се опитаме да сътворим нещо красиво от тях с наличието на малко лепило. Когато вали, в това занимание успешно могат да бъдат увлечени както деца, така и възрастни и не е необходимо да го правите сами, затворени в квартирата. Съберете приятели и познати от плажа и си оформете едно истинско творческо ателие. Така дъждът бързо ще отмине.

Когато вали на морето, могат да се правят много неща, стига да проявите оптимизъм и творческа мисъл. Не се сърдете на времето, а излезте навън, порадвайте се на дъжда и си спомнете колко е хубаво, че сте на почивка на море! Усмихнете се и дъждовните облаци бързо ще се разпръснат.


maxresdefault-4

Една кофти шега на плажа

Как познаваме добрите приятели? Ами те са тези, с които ...
working-with-idiots1

Поколение – Фабрика за идиоти

Статистиката говори, че гимназистите не могат да разпознаят Чарлз Дарвин ...
Rosie2006_May_29_097

С куче на море

С куче на море, интересно, нали! Навярно малко от нас ...
a87a3bf5575d31874b5d31f8efa102cc

Да те хапят акули като на игра

Дали е лудост, или смелост да работиш с акули, може ...
Beach_Gear_Hat_Bag_Towel_Vacation

Какво задължително трябва да вземете на плажа

Какво трябва задължително да вземете на плажа този сезон? Напук ...

Отговори