Какво да не правите на плажа? Има ли такива неща, или всичко е въпрос на „вкус и стил“! Тази година на морето отново ще има хора, съобразяващи се с околните, и такива, които безпардонно си държат на своето и натрапват присъствието си. Е, няма лошо, но все пак плажовете са обществени места и нормите на поведение за такъв тип места важат и тук, нищо че сме по бански. Има неща, които никога не трябва да се допускат като държание на местата с много хора и ние ще се опитаме да подредим няколко от тях в следващите редове.

„Зяпането“ – едно от любимите занимания на мъжете основно по плажа. Много е невъзпитано да зяпаш, когато хубава жена преминава покрай теб, или си е свалила горнището на банския в близост до теб. Това важи в пълна сила и за зяпането на жените с бански, тип прашка на плажа. Като цяло да зяпате някого, който говори или си общува с други, особено когато е непознат, е доста невъзпитано, така че – избягвайте го!

„Безпардонното преминаване по плажа“ – това е едно от най-дразнещите неща, които да не правите на плажа. Някои хора като че ли преминават плажната ивица и плажа все едно са единствени там. Проява на лошо възпитание е да тъпчеш или да оставиш децата си да тичат и да посипят с пясък хавлиите на останалите на плажа. Когато се преминава, за да се намерим местенце. си има оставени пътеки за това, въпреки че претъпканите плажове са предизвикателство за преминаване. Свалянето на чехлите е добре да се направи, защото те хвърлят доста пясък.

Повишаването на тона – както на всички останали обществени места, така и на плажа, да се повишава тон е изключително грозно явление. Много родители се карат на децата си и им викат буквално, без да осъзнават грешката си. Нито околните, нито детето заслужават това отношение и ниското ни ниво на възпитание е налице. При игра на карти, повишаването на тона също е много често явление и никак не прави добро впечатление. Въобще викането и крясъците не бива да присъстват на плажа!

Изхвърлянето на боклуци на плажа – колкото и тривиално да звучи, това е от нещата, които да не правите на плажа. Много хора оставят опаковките си от храни и напитки и не си правят труда да почистят след себе си. Това е много неприятно и отново става въпрос за лошо възпитание. Изграждането на добра обществена култура е жизненоважно за опазване на природните ни дадености и местата за почивка.

Хвърлянето, цопкането и пляскането във водата – случвало ви се е, навярно около вас в басейна или на морето, някой да скача, пляска, хвърля вода и други неприятни явления. За жалост, децата правят най-малко това и са по-оправдани поради възрастта си, отколкото възрастните. На плажа пръскането с вода в разностранни посоки от възрастни индивиди е доста смешно и неприятно. Не че сме сноби! На море се отива, човек да се забавлява, но не пречейки на останалите около себе си.

Заемане на всяко свободно сантиметърче от плажа – когато мястото е малко и плажовете са претъпкани, често хората усвояват всичкото свободно пространство в зоната без чадъри и шезлонги. Така се случва не рядко да си постелят кърпата, буквално на милиметри от лицето или краката на останалите на плажа. Много е конфузно, неприлично и нарушаващо личното пространство на околните. По-добре потърсете друго място или ако щете друг плаж, но не трябва да правите това на плажа, не е добре нито за вас, нито за околните.

Оставяне на детето без надзор – това е от нещата, които могат да бъдат много опасни и същевременно неприятни за околните. Да, децата са си деца, но оставени без контрол, поръсват плажуващите с пясък, преминавайки вземат чужди играчки и принадлежности, харесват си кърпи, за да седнат на плажа и какво ли още не. Да не говорим, че могат да пострадат или да се изгубят. Оставянето им без родителски контрол може да създаде и създава със сигурност доста неприятни и спорни ситуации. Не искате да разваляте почивката си с тях нали?

Говоренето на висок тон по телефона и високия смях – това за съжаление е често явление. Не може да се каже дали ни е присъщо демонстративно да въвличаме околните в разговора си, или се случва естествено. Говорейки, като че ли искаме целият свят да разбере за какво става въпрос, не е нужно и не е прилично! Силният и изкуствен смях също са толкова дразнещи и неприлични. Много приличие май стана, а? Еми нужно е, на обществени места е така.

Бързото преминаване пред нечии обектив – е това е от нещата, които ви молим да не правите на плажа! Много хора си мислят, че като бързо преминат или притичат са избегнали да развалят снимката на някого, който иска да се снима до морето или на плажа. Е, не са успели да го избегнат, често части от тела, или лица в близък план се появяват, вместо желаната снимка. Ако се спрете и изчакате, или заобиколите. няма нищо да стане. Все пак сте на почивка, за къде да бързате? Не бихте искали някой така да развали и вашата снимка!

Май това беше основно. Навярно има много неща още, като не палете огън безотговорно по дивите плажове, не ходете без бански на плажове, които не са нудистки, не влизайте с дрехи във водата и така нататък. Направете лятото си незабравимо и не разваляйте с поведението си ничие друго!


fitness-water-sports

Водните спортове, които задължително трябва да пробвате това лято.

Водните спортове, които могат да се практикуват в България, са доста ...
road_and_ladies_legs_by_eckkko-d5atvm4

Какво да правим на морето, когато вали?

Когато вали, какво може да правим на морето? На всеки ...
zabavleniq-na-bynderishka-polqna-(snimki)-388903

Надуваема пързалка на Бъдеришка поляна над Банско

Най-дългата надуваема пързалка в Европа е голямата атракция на Бъндеришка ...
maxresdefault-4

Една кофти шега на плажа

Как познаваме добрите приятели? Ами те са тези, с които ...
phpau28bc_559x345

36 лева, за да се изкъпеш на Иракли

На дивия плаж Иракли вече се плажува срещу 36 лева ...
working-with-idiots1

Поколение – Фабрика за идиоти

Статистиката говори, че гимназистите не могат да разпознаят Чарлз Дарвин ...

Отговори