Лятото е в разгара си, а с него и времето за забавления. Един чудесен вариант са големите фестивали през 2016, които предстоят. Те са добра възможност за пътешествия, срещи с нови и интересно хора и дори за участието ви в тях. Единственото, което ви е необходимо, за да ги посетите е желание за пътуване, малко слънцезащитен крем, слънчеви очила, студена напитка и летен авантюризъм. Ето едни от най-големите събития на 2016, от които можете да се възползвате в близките летни месеци:

Месец Юни

Zenith Fusion Festival – тъй, като месец юни почти изтече, този фестивал е един от последните, които може да посетите за месеца. Ще се проведе от 24 до 26 юни и мястото за проявата ще е цяло Долен. Това Родопско село е уникално красиво и за първи път ще е средище на такъв род изява. Събитието събира на едно място едни от най-модерните и иновативни диджей в света. Гости на фестивала ще са едни от световно известните клубни музиканти. Ще се срещнат музикални легенди от България, Турция, Сърбия и цял свят. Специалните гости, като турския перкусионист Мисирли Ахмет, вокалистката Светлана Спаич и акордеониста Петър Ралчев, ще имат специални класове, за желаещите. Втората вечер от феста предвижда открита сцена с масивен джем сешън и багри от музикални звуци. Това е един от големите фестове през юни.

Месец Юли

Юли е изключително богат на фестивали в страната и палитрата му е най-пъстра. Можете да избирате от следните варианти:

HippieLandia Music Festival – фестивала ще се проведе на 1 и 2 юли в зоната на летищния парк в София. За първа година организаторите го предлагат на вниманието ви и са насочени към музиката на щастливите и свободни от задръжки хипита. Музикантите ще изпълняват музиката си на две сцени, на открито с естествен декор до езерото и парка на летище София. Обявените до монета групи са GusGus, Gordon City и Netsky.

A to JAZZ Festival – фестивала ще се проведе от 1 до 3 юли в Южния парк, в София и таз годишното му издание планира да предложи на вниманието ви групата Avenue и американската сензация Derek Brown. Входа е свободен, така че любителите на добрата музика са поканени да й се насладят. Може да видите групи, като Акага, Златен проект, Функалеро, Петя Данкова и бандата й, както и много други поп, джаз и алтернативни изпълнители. Големите фестивали на 2016 не могат без този.

Каварна Рок Фест – една класика сред фестивалите, организирана ежегодно за рок феновете в Каварна. Датите са 2 и 3 юли, а мястото, разбира се Каварна. Може да очаквате среща с групи, като Myrath, Avantasia, Therior и много други рок банди.

Лятна случка – един много интересен, иновативен и не традиционен фестивал. Датата за провеждането му е 2 юли, а мястото тази година е крепостта край Сливен – Туида. Понятия, като съчетание на нетрадиционно с традиционно, алтернативни форми на спорт и изкуство и близост до природата, могат да опишат целта на фестивала.

Събуди се – един фест с традиции, който се провежда сред гората и поляната над град Куклен. 2016 ще е шестата година на провеждане на изданието и цели събирането на хората сред природата от 7 до 10 юли, за да творят, слушат музика и изучават културното си наследство. Ако искате да сте част от големите фестивали на годината, посетете този.

Фестивал на пясъчните фигури – това е един традиционен Бургаски фестивал. Започва началото на юли и продължава до септември. В Морската градина в Бургас могат да се видят причудливи пясъчни творения, които си заслужават.

Роженски събор – едно изключително мащабно и интересно събитие, изцяло с народна и фолклорна насоченост. На 15 до 17 юли горите над Рожен ще станат средище на кулинария, народно творчество, етнография и българщина. Ако ви се хапват био храни елате и се повеселете на този събор!

През юли можете още да посетите: Перелик Еко Джаз фест на 30 юли; Плажния фест на каваците на 30 и 31 юли; Боровинковият фестивал в Троянски балкан на хижа Амбарица от 29 до 31 юли; Бардово Бърдо фест на поляните над село Киселчово от 28 д0 31 юли; Банско фест от 15 до 16 юли; Фестивал на гората от 8 до 10 юли край Севлиево.

Месец Август

Летен фестивал на слънцето – събитието на месец Август на Слънчев бряг и прословутият му Cacao Beach, като част от големите фестивали през 2016. Всички техно маниаци могат да се насладят на любимата си музика и звезди, като Mark Knight, Victor Calderon, Dubfire, Joseph Capriari и много други. 20 август е времето на фестивала.

Надсвирване с гайди – събора в село Гела за надсвирване с гайди е уникално зрелище. Той се провежда ежегодно от 5 до 7 август и е велико изживяване.

Лятна Салса – фестивал за страстни Латино ритми във Варна от 11 до 14 август. Много е готин, защото има танци на открито, на плажа, уроци, партита и всичко това през нощта!

Езерен фестивал – Смол лаке фест е фестивал за театър на открито. Работилници, театрални импровизации, работилници, игри и кулинария. Смоленските езера са място за провеждането му от 19 до 20 август.

Още през август може да посетите: Беглика фестивал в едноименната местност от 25 до 29 август; Нощта на сбъднатите желания е фест за явлението Персеида и падащите звезди, пикът му е на 12-13 август; Джаз фест Банско от 6 до 13 август; Фест на хаос музиката в Бургас на 13 август, на стадион Лазур.

През Септември можете да заложите на фестивала Бохеми в Банско. Провежда се за втора поредна година от 3 до 4 септември и цели изобилие от напитки и гозби, за най-изтънчени вкусове. Големите фестивали на 2016 са изумително много, посетете поне един от тях, забавно е!


DSC_0144

Към морето с китара и 50 лева

Лятото е прашен неуспешен автостоп край канавката на пътя за ...
12

Да пътуваш с непознат

Замисляли ли сте се какво е чувството да пътуваш с ...
ecd8c93b637674c3d12d2555c9d406b6

Какво да правя петък вечер?

Ако ви е писнало всеки петък да сте в Петък ...
kids-on-beach

С деца на море? Да или Не.

С деца на море? Дали да вземем децата на море ...
working-with-idiots1

Поколение – Фабрика за идиоти

Статистиката говори, че гимназистите не могат да разпознаят Чарлз Дарвин ...
1poolofdeath

Басейнът на Смъртта

"Басейнът на Смъртта" се намира на Хавайските острови и е ...

Отговори