Лятото е в разгара си, а с него и времето за забавления. Един чудесен вариант са големите фестивали през 2016, които предстоят. Те са добра възможност за пътешествия, срещи с нови и интересно хора и дори за участието ви в тях. Единственото, което ви е необходимо, за да ги посетите е желание за пътуване, малко слънцезащитен крем, слънчеви очила, студена напитка и летен авантюризъм. Ето едни от най-големите събития на 2016, от които можете да се възползвате в близките летни месеци:

Месец Юни

Zenith Fusion Festival – тъй, като месец юни почти изтече, този фестивал е един от последните, които може да посетите за месеца. Ще се проведе от 24 до 26 юни и мястото за проявата ще е цяло Долен. Това Родопско село е уникално красиво и за първи път ще е средище на такъв род изява. Събитието събира на едно място едни от най-модерните и иновативни диджей в света. Гости на фестивала ще са едни от световно известните клубни музиканти. Ще се срещнат музикални легенди от България, Турция, Сърбия и цял свят. Специалните гости, като турския перкусионист Мисирли Ахмет, вокалистката Светлана Спаич и акордеониста Петър Ралчев, ще имат специални класове, за желаещите. Втората вечер от феста предвижда открита сцена с масивен джем сешън и багри от музикални звуци. Това е един от големите фестове през юни.

Месец Юли

Юли е изключително богат на фестивали в страната и палитрата му е най-пъстра. Можете да избирате от следните варианти:

HippieLandia Music Festival – фестивала ще се проведе на 1 и 2 юли в зоната на летищния парк в София. За първа година организаторите го предлагат на вниманието ви и са насочени към музиката на щастливите и свободни от задръжки хипита. Музикантите ще изпълняват музиката си на две сцени, на открито с естествен декор до езерото и парка на летище София. Обявените до монета групи са GusGus, Gordon City и Netsky.

A to JAZZ Festival – фестивала ще се проведе от 1 до 3 юли в Южния парк, в София и таз годишното му издание планира да предложи на вниманието ви групата Avenue и американската сензация Derek Brown. Входа е свободен, така че любителите на добрата музика са поканени да й се насладят. Може да видите групи, като Акага, Златен проект, Функалеро, Петя Данкова и бандата й, както и много други поп, джаз и алтернативни изпълнители. Големите фестивали на 2016 не могат без този.

Каварна Рок Фест – една класика сред фестивалите, организирана ежегодно за рок феновете в Каварна. Датите са 2 и 3 юли, а мястото, разбира се Каварна. Може да очаквате среща с групи, като Myrath, Avantasia, Therior и много други рок банди.

Лятна случка – един много интересен, иновативен и не традиционен фестивал. Датата за провеждането му е 2 юли, а мястото тази година е крепостта край Сливен – Туида. Понятия, като съчетание на нетрадиционно с традиционно, алтернативни форми на спорт и изкуство и близост до природата, могат да опишат целта на фестивала.

Събуди се – един фест с традиции, който се провежда сред гората и поляната над град Куклен. 2016 ще е шестата година на провеждане на изданието и цели събирането на хората сред природата от 7 до 10 юли, за да творят, слушат музика и изучават културното си наследство. Ако искате да сте част от големите фестивали на годината, посетете този.

Фестивал на пясъчните фигури – това е един традиционен Бургаски фестивал. Започва началото на юли и продължава до септември. В Морската градина в Бургас могат да се видят причудливи пясъчни творения, които си заслужават.

Роженски събор – едно изключително мащабно и интересно събитие, изцяло с народна и фолклорна насоченост. На 15 до 17 юли горите над Рожен ще станат средище на кулинария, народно творчество, етнография и българщина. Ако ви се хапват био храни елате и се повеселете на този събор!

През юли можете още да посетите: Перелик Еко Джаз фест на 30 юли; Плажния фест на каваците на 30 и 31 юли; Боровинковият фестивал в Троянски балкан на хижа Амбарица от 29 до 31 юли; Бардово Бърдо фест на поляните над село Киселчово от 28 д0 31 юли; Банско фест от 15 до 16 юли; Фестивал на гората от 8 до 10 юли край Севлиево.

Месец Август

Летен фестивал на слънцето – събитието на месец Август на Слънчев бряг и прословутият му Cacao Beach, като част от големите фестивали през 2016. Всички техно маниаци могат да се насладят на любимата си музика и звезди, като Mark Knight, Victor Calderon, Dubfire, Joseph Capriari и много други. 20 август е времето на фестивала.

Надсвирване с гайди – събора в село Гела за надсвирване с гайди е уникално зрелище. Той се провежда ежегодно от 5 до 7 август и е велико изживяване.

Лятна Салса – фестивал за страстни Латино ритми във Варна от 11 до 14 август. Много е готин, защото има танци на открито, на плажа, уроци, партита и всичко това през нощта!

Езерен фестивал – Смол лаке фест е фестивал за театър на открито. Работилници, театрални импровизации, работилници, игри и кулинария. Смоленските езера са място за провеждането му от 19 до 20 август.

Още през август може да посетите: Беглика фестивал в едноименната местност от 25 до 29 август; Нощта на сбъднатите желания е фест за явлението Персеида и падащите звезди, пикът му е на 12-13 август; Джаз фест Банско от 6 до 13 август; Фест на хаос музиката в Бургас на 13 август, на стадион Лазур.

През Септември можете да заложите на фестивала Бохеми в Банско. Провежда се за втора поредна година от 3 до 4 септември и цели изобилие от напитки и гозби, за най-изтънчени вкусове. Големите фестивали на 2016 са изумително много, посетете поне един от тях, забавно е!


maxresdefault

Как да бъдеш скиор?

Едно от любимите ни зимни клипчета. Ако мислите да ставате ...
20140225-sivsecskqz

Пътешествие до „Планината на чудесата”

Планината на чудесата се намира в средата на увеселителния парк ...

Отговори