Слънчев бряг е един от най-известните, да не кажем най-известният курорт по Черноморието ни. Бурното му развитие през годините е било и ще бъде насочено към лукса, екзотиката, бурните партита и фриволността в най-крайните й форми. Неслучайно в заглавието на статията ни го сравняваме с култова Ибиза. Това е островът на морето, слънцето и купона. На него партитата са бурни, шумни и незабравими или по-скоро оставящи смътни спомени на сутринта. Това, което ни накара да наречем известния роден курорт “българската Ибиза”, е именно забавлението, забавлението без ограничения, без задръжки, така да се каже на гребена на вълната. Много често Слънчев Бряг попада в центъра на медийното пространство и то не с чак дотам добри и положителни събития, за съжаление. Тук е концентрирана голяма част от тъмния бизнес в страната, но това е факт, който няма как да се отрече.  Славата на курорта в чужбина е доста „cf865a414ee9d5b42fd08a6132751f86-e1406316726835черна“ – за чужденците, които наричат курорта ни „Съни“, той е меката на алкохола, безразсъдните и мимолетните свалки. Нима в Ибиза не е така? Ами, едва ли, където има купони и то култови, има и много пиене и безразборни мимолетни срещи. Град на греха ли е Съни Бийч, или град на забавлението? Може би и двете. Ако си направите експеримент да обиколите многото нощни клубове, дискотеки и барове в града несъмнено ще видите много колоритни неща, но лятото е сезонът на отпускането, безразборния секс и забавлението до дупка. Жалко, че Ибиза се приема като чиста проба забавление, а Слънчев Бряг не. Но нека се концентрираме върху самото забавление и големия избор от страхотни барове и дискотеки и да оставим черните мисли за някого другиго.

Курорт на светлините и неутихващият нощен живот!

Съни Бийч през деня е тих и спокоен, плажовете са пълни с дремещи туристи, които зареждат батериите си за новите нощни приключения вечерта. Плажовете като цяло донякъде се разделят на такива за българи и такива за чужденци, пълни отново с много атракции и примамливи предложения. Това се определя донякъде и от вида на туристите, посещаващи курорта. В Слънчев бряг ходят хора с по-особен статут в обществото, а може би и да не е така? Та на въпроса, вечер всичко се променя – от тих и спокоен курортът се превръща в претъпкана върволица от хора и по центъра не може и игла да падне. Изборът от страхотни места за купон е доста голям, както и жанровото разнообразие на музиката. Можете да избирате между, чалга, техно, хаус, BG поп, RnB и какво ли още не. Ето и едни от най-посещаваните дискотеки в родната Ибиза:

Vision – един от култовите фолк клубове с изпълнения на живо в курорта. И да не искаме, няма как да не го споменем понеже голяма маса хора го посещават и харесват. Тази музика трайно се е настанила като вкус в България. Едни от най-големите звезди на фолка са чести посетители тук!

Guava Beach Club – шумни, мокри партита със светлинни ефекти. Всичко тук е на макс – и музиката и танците и падането на задръжките. Все пак сме на плажа и морето ни е на една крачка разстояние. Музиката, която се пуска, е пълна с едни от най-горещите хитове, актуални в момента. Дискотеката се посещава и от много чуждестранни туристи, така че партитата в Ибиза пасти да ядат пред нашите.

Orange – любители на диско музиката, ретро, соул, латино или RnB – тук е мястото за вас. Незабравими партита, претъпкана зала с лудо танцуващи хора по бански или кои с каквото му се иска. Неоновите партита тук с изливащи се струи цветни течности отвсякъде са прословути и за българи и за чужденци. Много пиене, забава и смътни спомени на сутринта…

Bedroom Beach – Такаааа, и стигнахме до култовия Cacao Beach. Тук купонът винаги е на макс и отбраната публика си е резерве. Ако не си направите резервация, може и да се разминете с партито, толкова е претъпкано постоянно. Разположена на плажа с удобни ниши от меки възглавнички, с тематични готини партита, много звездни посещения и много марков алкохол. Музиката винаги е многообразна и на макс, а партито тук несъмнено е класово.

Не че няма още купища места, който да посетите, но това ще оставим на вас. Ако сте фенове на безразсъдното и безпаметно парти, стил Ибиза, то Слънчев Бряг е мястото! Може би някой ден Vengaboys ще напишат парти песен и за Слънчев бряг, както го направиха за Ибиза. Място на греха, на партито и на слънцето и морето, това е Съни Бийч и затова спокойно можем да го наречем българската Ибиза.

 


Рилскиманастир

Места, които няма да повярвате, че са в България.

България е уникална страна. Природата ни е дар от бога, ...
BG_beach

10-те най-добри плажа в България

Кои са десетте най-добри плажа по Черноморието ни в България? ...
nicely

NICELY: Fabien Echochard

Малко relax и спокойствие. Едно уникално изпълнение ...
Screen-Shot-2015-05-27-at-4.33.37-PM-750x400

Плажа на прасенцата (Бахамски острови)

Ще ни повярвате ли, ако ви разкажем за едно идилииско ...
maxresdefault-2

Най-страшната водна пързалка в света!

Водната пързалка "Zero G" в Action Park се намира в ...