Слънчев бряг е един от най-известните, да не кажем най-известният курорт по Черноморието ни. Бурното му развитие през годините е било и ще бъде насочено към лукса, екзотиката, бурните партита и фриволността в най-крайните й форми. Неслучайно в заглавието на статията ни го сравняваме с култова Ибиза. Това е островът на морето, слънцето и купона. На него партитата са бурни, шумни и незабравими или по-скоро оставящи смътни спомени на сутринта. Това, което ни накара да наречем известния роден курорт “българската Ибиза”, е именно забавлението, забавлението без ограничения, без задръжки, така да се каже на гребена на вълната. Много често Слънчев Бряг попада в центъра на медийното пространство и то не с чак дотам добри и положителни събития, за съжаление. Тук е концентрирана голяма част от тъмния бизнес в страната, но това е факт, който няма как да се отрече.  Славата на курорта в чужбина е доста „cf865a414ee9d5b42fd08a6132751f86-e1406316726835черна“ – за чужденците, които наричат курорта ни „Съни“, той е меката на алкохола, безразсъдните и мимолетните свалки. Нима в Ибиза не е така? Ами, едва ли, където има купони и то култови, има и много пиене и безразборни мимолетни срещи. Град на греха ли е Съни Бийч, или град на забавлението? Може би и двете. Ако си направите експеримент да обиколите многото нощни клубове, дискотеки и барове в града несъмнено ще видите много колоритни неща, но лятото е сезонът на отпускането, безразборния секс и забавлението до дупка. Жалко, че Ибиза се приема като чиста проба забавление, а Слънчев Бряг не. Но нека се концентрираме върху самото забавление и големия избор от страхотни барове и дискотеки и да оставим черните мисли за някого другиго.

Курорт на светлините и неутихващият нощен живот!

Съни Бийч през деня е тих и спокоен, плажовете са пълни с дремещи туристи, които зареждат батериите си за новите нощни приключения вечерта. Плажовете като цяло донякъде се разделят на такива за българи и такива за чужденци, пълни отново с много атракции и примамливи предложения. Това се определя донякъде и от вида на туристите, посещаващи курорта. В Слънчев бряг ходят хора с по-особен статут в обществото, а може би и да не е така? Та на въпроса, вечер всичко се променя – от тих и спокоен курортът се превръща в претъпкана върволица от хора и по центъра не може и игла да падне. Изборът от страхотни места за купон е доста голям, както и жанровото разнообразие на музиката. Можете да избирате между, чалга, техно, хаус, BG поп, RnB и какво ли още не. Ето и едни от най-посещаваните дискотеки в родната Ибиза:

Vision – един от култовите фолк клубове с изпълнения на живо в курорта. И да не искаме, няма как да не го споменем понеже голяма маса хора го посещават и харесват. Тази музика трайно се е настанила като вкус в България. Едни от най-големите звезди на фолка са чести посетители тук!

Guava Beach Club – шумни, мокри партита със светлинни ефекти. Всичко тук е на макс – и музиката и танците и падането на задръжките. Все пак сме на плажа и морето ни е на една крачка разстояние. Музиката, която се пуска, е пълна с едни от най-горещите хитове, актуални в момента. Дискотеката се посещава и от много чуждестранни туристи, така че партитата в Ибиза пасти да ядат пред нашите.

Orange – любители на диско музиката, ретро, соул, латино или RnB – тук е мястото за вас. Незабравими партита, претъпкана зала с лудо танцуващи хора по бански или кои с каквото му се иска. Неоновите партита тук с изливащи се струи цветни течности отвсякъде са прословути и за българи и за чужденци. Много пиене, забава и смътни спомени на сутринта…

Bedroom Beach – Такаааа, и стигнахме до култовия Cacao Beach. Тук купонът винаги е на макс и отбраната публика си е резерве. Ако не си направите резервация, може и да се разминете с партито, толкова е претъпкано постоянно. Разположена на плажа с удобни ниши от меки възглавнички, с тематични готини партита, много звездни посещения и много марков алкохол. Музиката винаги е многообразна и на макс, а партито тук несъмнено е класово.

Не че няма още купища места, който да посетите, но това ще оставим на вас. Ако сте фенове на безразсъдното и безпаметно парти, стил Ибиза, то Слънчев Бряг е мястото! Може би някой ден Vengaboys ще напишат парти песен и за Слънчев бряг, както го направиха за Ибиза. Място на греха, на партито и на слънцето и морето, това е Съни Бийч и затова спокойно можем да го наречем българската Ибиза.

 


Drunk-Monkey-Funny-Picture

Острова на пияните маймунки

Преди време ви разказахме за един много интересен плаж, който ...
черно-море

Удивителни факти за Черно море

Докато си седим по бреговете на Черно море и се ...
video

Море в кухнята

Ако не можете да отидете на море, предлагаме една интересна ...
69b419d5575c093cc11781cdd93ba1bc

Лодка парти на суперяхтата “Черен Лебед”

Досега не сме били на големи яхти, но на тази ...
tanz-tanning-sun-tan

Как да не изгориш на плажа?

Въпреки бляновете ни за море и слънце, изгарянето може да ...
Beach_Gear_Hat_Bag_Towel_Vacation

Какво задължително трябва да вземете на плажа

Какво трябва задължително да вземете на плажа този сезон? Напук ...