И няколко подсказки как можеш да осъществиш мечтата си още това лято. 🙂

Хубаво е да живееш на морето, но не както ти си мислиш, защото можеш по цял ден да се излежаваш на плажа, а по съвсем други причини.

Не се мъчиш да набуташ купоните, разходките, плажуването и наспиването в 4 – 5 дни почивка, от които оставаш само с як махмурлук и спомени за няколко по-забавни момента. Когато живееш на морето, евентуално ходиш на работа, не се храниш всяка вечер по кръчми, не вилнееш нонстоп по дискотеките, имаш време да се огледаш около себе си. Опознаваш мястото, създаваш нови приятелства. Отваряш очите си за красотата на морето по време на буря (тя вече не е просто онази гадост, която изяжда един ден от общо четирите, в които си на почивка), по изгрев, по залез или в притихналите следобеди.

Откриваш хубавите, скрити местенца, които знаят само местните. Все още има малки, закътани плажове, местни природни забележителности, които си заслужава да видиш и подходящи места за събиране на миди, които после да опечеш на тенекия и да изядеш с лимон и бутилка вино.

Тъй като не ти е важно да ходиш на плаж, понеже можеш да го направиш всеки ден, имаш достатъчно време да опознаеш наистина крайбрежието. А и местните вече са ти приятели, ще споделят с теб това, което не биха показали на летовниците.

Не е задължително да си почиваш. Ако знаеш, че имаш една седмица отпуска, се чувстваш длъжен да си в добро настроение, да се забавляваш, въобще – да си прекараш незабравимо! А това може да е много уморително. Когато живееш на морето, спокойно можеш да си в лошо настроение, да предпочетеш да се наспиш вместо да отидеш на плаж, или да си останеш у дома и да гледаш филм вместо да отидеш на бар. Не си принуден да си почиваш, което действа успокоително и всъщност предразполага към почивка.

Това са само някои положителни страни на живеенето на морето. Останалите ти препоръчваме да откриеш сам. Не ти трябват нито много пари, нито кой знае каква подготовка. Ето какви варианти имаш:

 • живееш цяло лято на палатка – местата за палатки по къмпингите не са скъпи, имаш питейна вода, баня, макар и обща, и достъп до електричество. Ако си смелчага, можеш да се отдадеш на диво къмпингуване. (Това е най-икономичния вариант.) Зареждаш се периодично с вода и провизии и нямаш електричество, но пък имаш цялото време на света за себе си.
 • Наемаш бунгало или квартира за по-дълго време – някои баби все още дават квартира за 10 лв. на легло в началото и края на сезона и за 12 – 13 лв. през юли и в началото на август. И така е евтино, а ако си за по-дълго време, можеш да се пазариш за отстъпка. Повечето от квартирите вече имат интернет, така че можеш да работиш от разстояние.
 • Наемаш жилище за персонал – те се наемат дългосрочно и обикновено са по-евтини от нормалните квартири. Имаш шансове да намериш такова жилище през май и в началото на юни.

Да живееш три – четири месеца на морето е напълно постижимо. Само твоите страхове те делят от осъществяването на тази мечта. Пребори се с тях и действай! Ние ще продължим да ти помагаме с полезни съвети и инфо какво се случва тук-там по нашето Черноморие.


014greenlandheliskiingcedricbernardini-w1500

На ски през лятото

Ако си мислите, че август е само за летни емоции, ...
working-with-idiots1

Поколение – Фабрика за идиоти

Статистиката говори, че гимназистите не могат да разпознаят Чарлз Дарвин ...
DSC_0144

Към морето с китара и 50 лева

Лятото е прашен неуспешен автостоп край канавката на пътя за ...
768x432

10 начина да не плащаш 1.60 лв. за билетче

Лев и шейсет за билетче е сума, фрустрираща всякакво градско ...
long-car-trip

Как да се приготвя за дълго пътуване?

Да се приготвим за дълго пътуване си е предизвикателство. Независимо, ...
rhcp

Споделено пътуване с Red Hot Chili Peppers!

Споделеното пътуване с караоке в The Late Late Show With James ...
 1. Your comment is awaiting moderation.

  education essay words about

  Write movie reviews services. Write cover latter services.. Buy resume., Buy resume services..

 2. adobe suite cheap buy creative

  buy cheap adobe creative suite buy cheap adobe creative suite. buy cheap adobe creative suite, buy cheap adobe creative suite.

Отговори