Кои са 8-те типа хора на плажа и защо са точно осем? Обикновено на плажа могат да бъдат видени редица типове хора. Те са колоритни, разностранни, с открояваща се визия и маниери, и най-вече с осезаемо присъствие. Тези персонажи са хора като останалите, но начинът им на мислене, живот и държание изпъква над всеобщата маса от хора. Много високопарно, нали! Всъщност всяко лято, стоейки на плажа, всеки от нас, обзалагам се, се е впечатлил или е забелязал присъствието на определени типажи на плажа. Когато си се изтегнал удобно на слънце под чадъра и съзерцаваш околното, няма как да не разучаваш човешкото присъствие около себе си, неизбежно е и е заложено в гените на човека. Е, тъй като тази тема ни се стори изключително актуална и интересна, нека ви предложим кои според нас са най-актуалните и интересни типажи от плажа. Потърсете ги, когато отидете на море това лято и се изтегнете на плажната си кърпа блажено, несъмнено ще ги откриете и може би малко ще им се усмихнете, сякаш ги познавате. 8-те типа хора на плажа сме разделили на две категории, съответно мъже и жени. Не искаме да определяме стереотипи или да категоризираме хората, а просто да споделим наблюденията си с вас, били те верни или неверни.

  1. Блондинката – Сега сигурно мнозина ще скочат и ще кажат „какво искате от блондинките“, нищо, просто казваме, че се срещат по плажовете. Самата аз съм блондинка, но от онези прикритите, с боядисаните коси. Та по темата, блондинките са типажа, който се среща по българските плажове доста. Винаги се придружава от големи компании или мъже с добре оформено телосложение и портмоне понякога, и съответно се пече по цял ден на плажа или пък пие коктейли на бара. Влиза във водата регулярно и демонстративно, маже се с плажно масло и няма как на не бъде забелязана от 100% от мъжката аудитория на плажа.
  2. Спортния тип (плувеца) – За този персонаж от 8-те типа хора на плажа, плажната ивица не е интересна като цяло. Престоят във водата е основната причина за посещението на морето и ваканцията и почивката му са отдадени на плуването. Колко хора сте забелязали да правят по няколко дължини до шамандурата и отвъд нея? Не много предполагаме, затова и твърдим, че този тип човек е забележим с присъствието си на плажа. Удоволствието от плуването и пренебрежението към заобикалящото го правят образа на плувеца почти мистичен и интригуващ.
  3. Авантюристката – може да се каже, че този образ е трудно доловим. Може да бъде младо момиче, жена на възраст, или девойка. Като цяло приключението и адреналинът са водещите в поведението на авантюристката и задръжките на плажа не са й познати. Пробването на различни водни спортове, риска от карането на джет, водни ски, кокетниченето със спасителите са присъщи в случая, но си имат граница. Навлизането в личното пространство е ограничено и радостта от преживяванията и авантюризма са водещи в действията.
  4. Спасителя (гларус) – Двете понятия не винаги се припокриват, но в повечето случаи е така. Спасителите са интересни типажи на морския плаж. Натоварени с доста функции в последно време като събиране на пари за шезлонги и чадъри, и забавляване на плажуващите чрез водни колела и джетове, някак си не им остава достатъчно време за флирт. Е, трябва и да поработят – както казват хората, с работата идва и удоволствието. Начинът, по който гларусите общуват с жените по плажа, е символ на мачовско поведение. Те са уверени, провокативни и лично според нас не подбират много женската си аудитория, стига тя да е повече. Те са сред емблематичните от 8-те типажи на плажа.
  5. Кокетка – Какво да ви кажа, донякъде образът се припокрива с блондинката и авантюристката, но не съвсем. Тези жени правят всяко свое движение за нещо или някого. Поведението им е „дискретно показно“, ако въобще съществува подобно понятие. Дали ще се разхождат по плажа, ще плуват, ще четат книга, ще се грижат за децата си, те са изключително суетни и външният им вид е много важен за тях. В това няма нищо лошо разбира се, стига да не достига грандиозни размери.
  6. Картоиграча – В тази категория мъжете и жените се смесват. Няма година, в която да не отидете на море и да не срещнете този типаж, убедени сме. Това е едно от основните забавления на българина на плажа. Понякога разгорещените спорове и подвикванията в стил „виж каква боя ти хвърлям“, могат да ви разсмеят или подразнят. Уникален типаж от 8-те типа хора на плажа.
  7. Чужденеца или Чужденката – Ами какво да се каже, опитът ми в това отношение доста накланя везните в отрицателната посока. Българското Черноморие се напълни с руско говорящи туристи, което е добре за туризма ни. Обаче може ли да отидеш на море и да се чувстваш чужденец в собствената си страна, така чуждестранните туристи завзеха плажовете и курортите ни. Те са типажи, които са много разумни, отстояващи позициите си, което граничи с нахалството повечето пъти, и осъзнаващи „превъзходството“ си, незнайно защо.
  8. Продавача – Това е един от най-колоритните образи по морето ни. От 8-те типа хора на плажа, този просто надминава всички изброени до тук. Не ви ли се е случвало да си се печете кротко и някой до вас да се провикне „печена царевица“ – уникално, нали! Е, и сладолед става, даже и фотосесия край морето. Изобщо българинът умее да продава и да убеждава околните в качествата на стоката си.

Ами това беше. Има още много уникални типажи на плажа, които вероятно не са били забелязани от нас или пък сме ги пропуснали. Българското море е голямо училище за живота, за обстановката в страната и за манталитета на българите и чужденците на плажа. Разгледайте около себе си това лято на плажа, а може и да сте се разпознали сред тези типажи. Ако пък сте разпознали ваши приятели, може да ги тагнете в коментарите!


Beach_Gear_Hat_Bag_Towel_Vacation

Какво задължително трябва да вземете на плажа

Какво трябва задължително да вземете на плажа този сезон? Напук ...
road_and_ladies_legs_by_eckkko-d5atvm4

Какво да правим на морето, когато вали?

Когато вали, какво може да правим на морето? На всеки ...
Interesno

10-те най-интересни места на българското Черноморие

Дойде време и за море, а вие навярно все още ...
phpau28bc_559x345

36 лева, за да се изкъпеш на Иракли

На дивия плаж Иракли вече се плажува срещу 36 лева ...
1poolofdeath

Басейнът на Смъртта

"Басейнът на Смъртта" се намира на Хавайските острови и е ...
vw-campervan-72

Какво трябва да знам, когато си купувам кемпер?

Желанието на летуващите да прекарат почивката си на къмпинг и ...

Отговори