Когато вали, какво може да правим на морето? На всеки от нас се е случвало да има и дъждовни дни по времето на морската ни почивка. И в повечето случаи сме отрицателно настроени към тази прищявка на времето, която иска да помрачи безоблачната ни почивка. Жадни за слънце, море и топъл пясък, на никого не му се иска да вали, напротив, молим се за обратното. Но все пак това се случва и не дай си боже да се зареди поредица от няколко дъждовни дни, ставаме кисели. Това никак не трябва да е така и не би трябвало дъждът да развали настроението ни. Ако се замислите, има хиляди неща, които могат да се правят, въпреки че не са свързани с къпане в морето или басейна и излежаване на топлия пясък. Стига да запазите доброто си настроение и да проявите малко креативност, забавлението винаги ще ви съпътства. Нека ви предложим няколко варианта какво да правите, когато вали на морето!

Почивка и сън

Въпреки че сме на почивка, повечето от нас все бързат да стават, за да не изпуснат слънцето и плажа. Под влиянието на силната еуфория от морската ни почивка, никак нямаме време да се наспим и реално да си починем. И тогава, ако се събудите и видите, че вали, поспете още. Дори и да спите и да се излежавате до обяд, няма да сгрешите, а след това отидете на разходка по магазините, или просто отидете да пиете кафе и да хапнете. Няма да вали вечно и скоро пак ще сте на плажа и при това доста по-отпочинали.

Свърши нещо полезно

Въпреки че сме на почивка, винаги сме оборудвани с таблет, телефон или лаптоп. Винаги има какво да свършим, свързано с работата ни или със социалните ни контакти. Написването на два, три имейла, оформянето на файлове и документи, или просто ровене из социалните мрежи би оползотворило няколко дъждовни часа. Така или иначе това правим постоянно и на плажа, отвличайки се от реалната си почивка, защо да не го направим, когато вали и не можем да се печем под парещото слънце. Ако си водите записки или дневник, сега е моментът да го попълните и да подредите мислите си под ромона на дъждовните капки. А когато ви омръзне, просто си вземете чантата и отидете на бар, на кафе с приятели, или поиграйте билярд.

Шопинг

Когато вали шопингът е нещото, което може с часове да ви забавлява. Още повече в големите шопинг центрове можете да съчетаете пазаруването с похапването и гледането на филми. Така че един дъждовен ден неусетно ще си отиде, ако посетите някой голям МОЛ. Пийнете кафе без да бързате, наслаждавайки се на дъжда, качете се в колата и отидете в близкия шопинг център. Там си изберете хубав филм, изгледайте го и после хапнете в някое от заведенията за бързо хранене. След това можете да обикаляте на воля хилядите магазини и да си изберете това онова. Привечер е време за парти и може би покупките ще ви влязат в употреба!

Посещаване на местни забележителности

Когато отидем на море, всичко се върти около плажа, дискотеката, бара и пак плажа. Рядко ни остава възможност да посетим и да се обогатим културно, обикаляйки местните забележителности. Дъждовното време е знак, че трябва да направим това. По морските ни курорти винаги има какво да се разгледа и забележителностите са на всяка крачка, така че денят може да се оползотвори чудесно, стига да имате желание за това. Ако ли не пък, спете, играйте игри на телефона и скучайте в стаята.

Намерете си интересно местенце на закрито

Винаги можете да потърсите и намерите някой интересен бар, местен ресторант с деликатеси или закътано кафене. Поканете приятели или някой тайнствен непознат от дискотеката на среща и в сладки приказки и смях, дъждовният ден ще мине. А може би ще прерастне и в дъждовна нощ, когато вали на морето е много романтично и влюбените могат да използват времето по много начини. Ако пък сте с приятели, обсъждането на случките от плажа, срещите с непознати и уговорките за предстоящата вечер ще направят така че времето да отмине бързо. Да не забравяме и семействата с деца! Винаги може да се намери детски център на закрито, в който децата да поиграят на воля, а родителите да отдъхнат от постоянното търчене по тях. Когато вали, местата на закрито са вариантът за забавление.

Спа процедури

Големите комплекси предлагат тези глезотии винаги. Плуването в басейни на закрито, фитнесът, масажът и сауната са перфектният релакс за една почивка. Да, не сте дошли на море за това, но все пак навън вали и по-добре вместо да се мусите на времето, да направите нещо, което ще ви ободри и разтуши.

Творчество

Винаги имаме събрани мидички, рапанчета и подобни сувенири от плажа. Защо да не се опитаме да сътворим нещо красиво от тях с наличието на малко лепило. Когато вали, в това занимание успешно могат да бъдат увлечени както деца, така и възрастни и не е необходимо да го правите сами, затворени в квартирата. Съберете приятели и познати от плажа и си оформете едно истинско творческо ателие. Така дъждът бързо ще отмине.

Когато вали на морето, могат да се правят много неща, стига да проявите оптимизъм и творческа мисъл. Не се сърдете на времето, а излезте навън, порадвайте се на дъжда и си спомнете колко е хубаво, че сте на почивка на море! Усмихнете се и дъждовните облаци бързо ще се разпръснат.


kids-on-beach

С деца на море? Да или Не.

С деца на море? Дали да вземем децата на море ...
a87a3bf5575d31874b5d31f8efa102cc

Да те хапят акули като на игра

Дали е лудост, или смелост да работиш с акули, може ...
LP1uacqC

10-те най-красиви залива на българското Черноморие.

Кои са най-красивите заливи по българското Черноморие? Има ли още ...
Drunk-Monkey-Funny-Picture

Острова на пияните маймунки

Преди време ви разказахме за един много интересен плаж, който ...
wondering-why-you-are-still-single-the-answer-may-just-be-you-large

Защо да ходя на море в България?

Защо да прекараме лятната си почивка на море в България? ...
Traveler woman with backpack at the lake

За седмица на море с под 100 лева

Можем ли наистина да изкараме една седмица на родното Черноморие ...
  1. Google

    Check beneath, are some entirely unrelated internet websites to ours, nonetheless, they are most trustworthy sources that we use.

Отговори