С деца на море? Дали да вземем децата на море или не! Този въпрос може да стои пред бабите и дядовците, чичовците и лелите, но не и пред родителите. Всеки добър родител не би оставил детето си вкъщи, когато отива на море лятото. Ако искате да отидете сами е разбираемо, понякога децата ни идват в повече, но ако го направите направо си е нещо ужасно. След като сме създали децата си, ние имаме отговорност към тях и както нашите майки и бащи са прекарвали почивките си с нас, така и ние трябва да го правим с децата си. Знаете ли, аз не бих си представила почивка без децата ми. Каква почивка ще бъде това, тогава. Да чуеш звънкия им смях в морето и на плажа, незабравимо. Е да, да се поскарате, че искат това или онова, но без това не може. Една почивка с децата е нещо уникално, незабравимо и сближаващо ви. Всеки ден е приключение и гледайки от тази страна на нещата си е голяма забава. За да мине, обаче всичко както трябва и да не допуснем инциденти, да провалят почивката ни с деца на море, трябва да помислим за следните неща!

Подготовка на почивката

Тя се състои в избиране на подходящ курорт, с добри условия ако децата са по-малки. Запазване на квартира или апартамент предварително и наличие на детски площадки в района. Проучване на плажа, възможностите за къпане и разходка и заведенията за хранене. Децата ни не са претенциозни, те са в еуфория, където и да ги заведем, но за наше спокойствие предварителната подготовка си е важна. Ако сме решили да заведем, вече попорасналите си деца на къмпинг на морето, внимателно трябва да премислим безопасността на района и възможностите за забавление.

Подготовка на багажа

Тук ще ви трябва списък, ако не искате да се загубите. Не взимайте прекалено много неща, но и не пропускайте важните. Подгответе дрехи, обувки, принадлежности за плажа и плуване, козметики, надуваеми играчки и такива за пясъка и лекарства, какво ли още… Предварително си купете всичко нужно и го разпределете по багажа на децата и вашия със съпруга ви.  Ето няколко групи неща, които не трябва да се пропускат:

  • Козметика – с деца на море козметиката е нужда от първа степен. Особено това важи за слънцезащитните продукти. За децата те са с по-висок фактор и предпазват нежната им кожа. 50-ти фактор на марки, като Nivea или Caroten за деца е добър избор.  Лосиона за след слънце е не по-малко важен. Той облекчава деликатната детска кожа и я запазва от екземи и неравномерен загар. Децата забравени в игри на плажа или във водата лесно изгарят, така че вие трябва да ги пазите;
  • Лекарства – където и да тръгнем с децата, а още повече с деца на море, винаги трябва да имаме под ръка необходими лекарства. На морето може да понастинат, да се разболеят от чревен вирус или просто да се адаптират към по другия климат там. Затова лекарства като прахчета за стомах и капсулки, такива свалящи температура и облекчаващи цялостното състояние ще са ви необходими. Не им давайте да пият вода от чешмите в курорта и в хотела, използвайте минерална. С тези неща можете да се справите бързо и безболезнено, стига да реагирате навреме. Така няма да развалите почивката си.
  • Документи – вашите лични документи и тези на детето ви са нужни при всяко пътуване. Носенето им е за ваше успокоение и при нужда от ползване. Не ги забравяйте, когато не сте ги взели са ви най-нужни!
  • Детски дрехи – за разлика от вас, децата ви се нуждаят поне от няколко чифта дрехи. Това не е, за да покажете модния им гардероб, а за да имате дрехи при случай на намокряне и изцапване. Слънчевите очила, шапката и резервния бански, и плажна кърпа ще ви спасят в много ситуации. За по-хладните вечери са нужни маратонки и дрешки с дълъг ръкав. Ако къмпингувате, по горното е особено важно. На открито вечер край морския бряг си е доста студено, особено по северното ни Черноморие.
  • Храни и напитки – с деца на море винаги трябва да имате храна, вода, сокчета и нещо сладичко. От личен опит знам, че детето винаги може да огладнее непредвидено, по всяко време. На плажа си носете здравословен снак, под формата на плод или фреш. Пиенето на минерална вода и сокчета е добре за детето. Глезотийки, като снаксове и сладолед, ще ви осигурят минутки почивка.
  • Забавление – за целта се оборудвайте с комплекти за игра на пясъка, мини басейнчета за брега, пояси и лодчици за морето и басейна, надуваеми топки, възглавнички и въобще всичко, което ще ви даде минутка въздух.

С деца на море е забавно и неописуемо комично преживяване. Колкото повече се отпуснете и стоите над нещата, в рамките на безопасното разбира се, толкова повече ще се насладите на морското си преживяване с децата. Отговора на въпроса, дали въобще да ги вземете безспорно е уклончиво „Да“ – независимо колко са малки!  


HNCK8404

Изпитание: един месец без Facebook

Дали можем да съществуваме без Facebook и постоянното му използване? ...
rhcp

Споделено пътуване с Red Hot Chili Peppers!

Споделеното пътуване с караоке в The Late Late Show With James ...
12

Да пътуваш с непознат

Замисляли ли сте се какво е чувството да пътуваш с ...
image89

На палатка в пещера

На палатка в пещера. Възможно ли е това, къде и ...
img_2118

Какво никога да не правите на плажа?

Какво да не правите на плажа? Има ли такива неща, ...
road_and_ladies_legs_by_eckkko-d5atvm4

Какво да правим на морето, когато вали?

Когато вали, какво може да правим на морето? На всеки ...

Отговори